- 250 g margarina
- 100 g zahar
- faina
-praf de copt
- coaja de lamaie
Crema:
- 1 pachet budinca vanilie
- 1 pachet budinca cacao
- 1 ciocolata(pt glazura)
- ornamente
Preparare:
- Se amesteca cu mixerul sau telul cele doua galbenusuri cu zaharul si praful de copt si coaja de lamaie,pana ce acestea capata o textura omogena si se topeste granulele de zahar tos.
-Adaugam si cele 250g de margarina si la fel mixam pana ce se incorporeaza in compozitia de galbenusuri.
- Faina o vom adauga in compozitie in ploaie amestecand cu mixerul sau mana pana ce vom capata o consistenta ca de aluat numai bun de intins cu sucitorul. Aluatul nu trebuie sa fie la fel de tare ca si la cel de paine ,ci putin mai maleabil.
- Vom presara faina pe planseta de lucru si cu ajutorul unui sucitor vom intinde aluatul in grosime de 0,5 mm sau un deget cu aproximatie .Faoia de aluat va fi de lungimea tavi in care o vom coace iar daca este putin mai mare vom taia surplusul de aluat.
- Dosul unei tavi il vom unge si tapeta cu faina pt a nu se lipi foaia inainte de a o aseza si da la cuptor.
- Coacerea se va face la flacara mare a aragazuli pana aceasta va capata o coloare galbuie nu aramie pt ca atunci este deja prea rumena si se inmoaie greu .
Cremele:-se vor face dupa instructiunile ambalajului si adaugate in straturi pe foi atunci cand acestea sunt calde ,chiar spre fierbinte,pentru a inmuia si fragezi prajitura. Dupa ce am asezat intre foi budinca de cacaua si apoi cea de vanilie,vom aseza deasupra prajituri o tava ca si grautate sa preseze foile,si o vom da la firgider timp de cateva ore (de regula peste noapte)
Glazura se va face din ciocolata topita pe baie de aburi si adaugat un varf de lingura de margarina pt un aspect lucios al glazuri.Aceasta o von intinde cat este calduta si o vom da la frigider timp in care ne vom ocupa de ornamente.
Prajitura o vom taia pe diagonala si decora dupa preferinte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu