marți, 8 ianuarie 2013

Prajitura cu gris,pere si nuci

- 2 pere mari
- 4 oua
- 4 linguri faina
- 4 zahar
- 3 linguri pline gris 
- 150 lapte
- nuci maruntite
- 1 praf de copt
- coaja de lamaie 
- esenta de vanilie

Pregatire:
- Pentru aceasta prajitura intai pregatim compozitia de gris pe care il fierbem cu laptele si esenta de vanilie si se da la racit. 
- Cat se raceste grisul  separam albusurile de galbenusuri,albusurile le vom bate spuma(sau mixa)fara nimic in ele si le vom lasa deoparte ,deocamdata, cat timp facem compozitia din galbenusuri .
In galbenusuri vom adauga zaharul,coaja de lamaie si praful de copt,amestecand continuu pana vor capata o consistenta omogena.Dupa ,tot peste galbenusuri,vom adauga grisul racit si la fel vom amesteca bine pana nu va ramane nici-un cocolos. 
- Adaugam in ploaie si cele patru linguri cu varf de faina,iar la urma albusul batut spuma amestecand de aceasta data cu lingura si nu cu telul sau mixearul tocmai pt ca prajitura sa  capate o textura pufoasa.
Pregatim o tava pe care am uns-o si tapetat-o cu faina si vom aseza pe fundul ei rondele de pere (le vom scoate miezul inainte)si nuca maruntita printre rondelele de pere,dupa ,vom turna compozitia (aluatul pufos) peste pere si nuci si vom da la cuptor timp de aproximativ 30 min.-40 min. 
- Dupa coacere scoatem prajitura din cuptor si o vom lasa sa se raceasca , o vom rasturna pe o tava astfel incat perele si nucile vor fi deasupra si vom presara putin zahar tos peste ea pt aspect .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu