joi, 3 ianuarie 2013

Tort revigorant doua creme caise -nes




- 1 blat subtire 
- 1 plic frisca
- 100 g zahar pudra
- 2 albusuri ou
- 2 gelatina
- 1 iaurt cremoso de caise
- 2 nesuri
- un varf lingura cacao
- ornamente de ciocalata bomboane decor si caramele sugus (pt flori)

Preparare:
- Acest tort este format dintr-un blat subtire,reteta blatului se face ca la Foi pe dosul tavii numai ca pe rotund,deci pe dosul unei cratiti de aceasta data,o crema cu aroma de caise si una cu aroma de nes.
- Prima oara sezam intr-o forma de tort, sau cratita pe dosul careia am copt blatul,blatul subtire de tori apoi taiem o foaie de copt de latimea formei sau cratitei si o asejam de in interior de jur -imprejur in interiorul acesteia, pentru a nu se prinde crema de forma atunci cand o vom scoate.
Pana atunci,dupa ce am pregatit cele de mai sus ,trecem la prepararea cremelor.Si incepem cu prima crema.
Crema cu aroma de caise necesita frisca ,zahar,gelatina si iaurtul cremos de caise.Intai preparam gelatina dupa instructiunile ambalajului,cat aceasta se mai raceste putin,mixam frisca cu putina apa (de regula se prepara cu lapte dar eu am vrut ceva mai lait deci renuntam la lapte) si jumatate din gramajul de zahar(jumatate pastram pt a doua crema) 
Dupa adaugam iaurtul cu aroma de caise si iar amestecam,in fnal turnam si gelatina treptat pana ce incorporam si pe aceasta.
Am terminat de facut prima crema,o turnam in forma peste blat ,niveland-o cu o lingura,si o dam la rece pt a se coagula gelatina(eu am dato la congelator o jumatate de ora pt a scurta timpul de racire).
Pregatim a doua crema,cea de nes , din albusuri de ou batute spuma cu zahar pudra pe baie de aburi,apoi adaugam frisca peste albusuri dar de aceasta data vom lua vasul de pe baia de aburi si vom mixa pana cand se vor omogeniza albusurile cu frisca.
separat intro cescuta vom freca 2 nesuri si le vom adauga peste compozitia de mai sus impreuna cu un varf  de lingura de cacao.
La urma vom adauga gelatina peste crema de nes obtinuta si vom turna in forma(sau cratita)peste cea de caise si iar o vom da la rece .
In tot acest timp vom pregati ornamentele tortului si anume floricelele. Le vom face din caramele sugus intinse cu sucitorul pe planseta de lucru ca pe o foaie mica de aluat si apoi crestate cu varful cutitului dand o faorma de floricica in care vom aseza o bombonica mica ornament.Tot pt decor am mai folosit si bomboane cilindru de ciocolata care la fel se gaseste in comert.
Vom scoate de la rece tortul si vom desface forma de tort sau daca am folosit o cratita atunci vom pune o farfurie desupra si prin rasturnare vom scoate din cratita tortul cu grija ,vom indeparta foaia de copt pe care am pus-o la inceput de pe marginea tortului,si vom decora tortul ca in imaginile de mai sus 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu