luni, 17 decembrie 2012

Musaca cu carne tocata de porc

- 1 kg carne tocata porc
- 2 rosii
- rosii cherry
- 1 ceapa 
- 1 ardei rosu 
- 4-6 cartofi
- 3 oua
- 1 lingura faina
- delicat(maggi)
- patrunjel
- cimbru
- sare
- piper

Preparare:
  Se pregateste intai umplutura ,adica carnea tocata .Pentru aceasta calim in tigaie 1 ceapa tocata marunt si ardeiul taiat cubulete marunte,apoi adaugam carnea tocata si presaram sare si piper pt gust ,delicat un varf de lingura , patrunjelul si cimbru uscat, dupa ce am lasat sa se caleasca si carnea timp de cateva minute nu foarte mult 2-3 min.amestecand continuu ca aceasta sa nu se prinda de tigaie.
Dam umplutura deoparte sa se raceasca si pregatim tava sau cratita in care turnam putin ulei pe fundul ei si asezam doua randuri de cartofi cruzi taiati feliute subtiri sau un rand daca iam taiat mai grosi dar ideal este sa fie cat mai subtiri ca sa se patrunda bine.
Separat intr-un castron batem trei oua cu putina sare si o lingura de faina. Jumatate din compozitie o vom turna pe primul strat de cartofi . 
Dupa ce am asezat primul strat de cartofi si am turnat compozitia de oua peste ei ,adaugam carnea din tigaie si formam umplutura,al doilea strat de musaca , si al treilea strat este format din doua rosii taiate feliute subtiri adaugate peste carne.Im final ultimul strat este tot din cartofi feliati subtiri, asezati in doua straturi ca la primul si cu compozitia de ou peste,
Ca ornament si gust punem cateva rosii cherry, patrunjel si dam la cuptor timp de aprox. 1 ora la foc mediu pana va capata o crusta si cartofi se vor patrunde 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu