marți, 4 decembrie 2012

Ciuperci in sos de smantana

 -1\2 kg ciuperci
- 1ceapa medie
- 300 g smantana
- un catel usturoi
- patrunjel
- una lingura faina
- ulei 
- sare 

Se pune la calit in tigaie ceapa taiata pana aceasta devine sticloasa.Apoi adaugam ciupercile taiate rondele groase de 2-3 mm ,se calesc si acestea timp de 1 min impreuna cu ceapa dupa care adaugam putina apa sa fiarba timp de 10 min  impreuna cu un catel de usturoi maruntit si putina sare presarata pe deasupra ciupercilor.
Separat intro farfurie pregatim smantana pe care o omogenizam si o aducem la temperatura mancarii care fierbe in tigaie cu o lingura -doua din zeama in care fierbe ciupercile.Tot in dresingul de smantana dupa ce am omogenizat adaugam si o lingura de faina,apoi turnam peste ciuperci amestecand continu pentru ca sa nu se faca cocoloase.
La urma adaugam patrunjelul si condimentam dupa gust daca mai este nevoie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu