duminică, 16 decembrie 2012

Fursecuri

- 1 galbenus ou
- 150 g margarina 
- 2 linguri zahar pudra 
- 10 linguri faina
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie si rom 
- coaja de lamaie rasa
- dulceata

Preparare:
  Galbenusul de ou se mixeaza impreuna cu zaharul pudra aromele vanilie,rom,si coaja de lamaie(adaugate dupa cat de aromate vrem sa fie) si praful de copt. Dupa mixarea (amestecarea) celor de mai inainte incorporam margarina si apoi treptat adaugam cate o lingura de faina cu varf pana devine un aluat moale si lipicios
Intindem aluatul pe plansa de lucru cu un facalet  si formam o foaie de un deget de groasa apoi dam forma rotunda a fursecurilor cu un pahar si asezam in tava pe foaia de copt.
Inainte de a da la copt punem in varful fiecarui fursec o gramajoara mica de dulceata(eu am folosit de gutui).se da la copt timp de aproximativ 45 min. si se pudreaza cu zahar pudra dupa ce sau copt si racit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu