joi, 19 aprilie 2012

Prajitura desteapta

- 10 oua
- un pachet unt 
- 1 l lapte
- 200 g zahar
- esenta de vanilie
- coaja de portocala



Preparare


- Separam albusurile de galbenusuri.
- Peste galbenusuri adaugam zaharul,coaja de portocala,esenta de vanilie (cateva picaturi) si untul topit(la microunde sau pe baia de aburi) si se amesteca cu mixerul sau la tel pana aceste ingrediente capata o textura fina si omogena.Peste acestea adaugam laptele (care a fost fiert si racit) si cele 10 linguri de faina adaugate treptat si in ploaie amestecand pana ce faina se incorporeaza in compozitie.
- In final adugam albusurile batute spuma amestecand cu miscari circulare, usor de sus in jos.
- Tapetam o tava putin mai inalta decat folosim deobicei si o introducem in cuptorul care a fost bine incins dinainte de a baga  prajitura.
- Focul trebuie sa fie la mic si tava pozitionata in partea de sus a cuptorului.
- In prima ora de coacere nu se va umbla la usa cuptorului urmand ca dupa aceasta ora sa se incerce prajitura cu o scobitoare si dat putin focul mai mare pana aceasta va capata o crusta aurie
- Dupa coacere aceasta se va da la rece  (la frigider) timp de cateva ore si se va taia in farma dorita, pudrata cu zahar,asezonata cu fructe in gelatina sau cu stafide fiind adaugate dupa turnarea compozitiei in tava.


























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu