miercuri, 18 aprilie 2012

Bomboane cu nuca si cacao

                                   BOMBOANE CU NUCA SI CACAO

- 300 g nuca 
- 100 g unt(cam 2 linguri)
- 300 g lapte praf
- 250 g pesmet de biscuiti vanilie
- cacao
- zahar
- una fiola esenta vanilie
- una fiola esenta rom



   Preparare

- Se imparte nuca in doua parti. Jumatate se da prin masina de macinat ,iar cealalta se marunteste cu ajutorul unui cutit sau se piseaza intr-un prosop.
- Intr-un vas mai inalt se adauga untul cu zaharul si esenta (dupa gust,mai aromat sau mai dulce)si se mixeaza pana se topeste zaharul.Sau si mai simplu puteti folosi zahar pudra .
- Dupa ce sa topit zaharul si sa omogenizat impreuna cu untul,se cerne cacaua si treptat laptele praf,la fel pana acestea capata o consistenta omogena.
- Apoi adaugati in ploaie pesmetul de biscuiti si nuca pisata.
- Toata compozitia se modeleaza intre palme capatand forma rotunda de bomboana si se da prin nuca macinata.

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu