- 100 g zahar
- cacao
- 50 ml lapte
- 10 g unt
- 1 praf de copt
- esenta de vanilie
Crema
- 200 g branza dulce
- 100 g zahar
- 1 galbenus de ou
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
- stafide
- 1 plic glazura de caramel dr.oetker
Preparare crema de branza
- Galbenusul de ou se va omogeniza impreuna cu zaharul ,esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa,apoi se va adauga stafidele(care au fost lasate la inmuiat dinaintea adaugari acestora)
Prepararea glazurii de caramel se va face dupa instructiunile inscrise de producator pe ambalaj.
Preparare blat
- Se bat albusurile spuma.
- Separat se omogenizeaza galbenusul de ou cu zaharul,esenta de vanilie si praful de copt.
- Adaugam albusurile peste compozitia din ou si se amesteca adaugand laptele si apoi untul
- Faina o vom adauga in ploaie si treptat peste compozitia astfel optinuta iar la final cacaoa.
- Tapetam o tava si turmam prajitura in tava .O introducem in cuptor timp de 25 min la foc mediu . Cand este prajitura aproape de final o scoatem si adaugam crema de brnza optinuta si o mai dam inca 10 min la cuptor.
- Dupa coacere o dam la racit si adaugam glazura de caramel din care mai pastram 2-3 linguri si le amestecam cu cacao pt ornament
Prajitura se va pastra la rece.
Reteta propie.Carmencooking
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu