- 1 kg faina
- 250 g zahar
- 150 g unt
- 300 g lapte
- 3 galbenusuri de ou
- 3 galbenusuri de ou
- 2 plicuri drojdie uscata
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
Ingrediente pt umplutura de pasca
- 500 g branza dulce
- 2 galbenusuri de oua+1galbenus pt uns pasca
- 50 g unt
- 200 g zahar
- stafide
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Compozitie si aluat pentru 2 buc.Pasca
Preparare umplutura
- Se pune la inmuiat stafidele in apa calduta.
- Intr- un vas adaugam doua galbenusuri de ou ,zaharul ,esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste si compozitia se omogenizeaza. Apoi adaugam si untul putin incalzit pe baia de aburi si amestecam .
- La final adaugam branza dulce(sfat;branza sa o scurgeti bine de zer) si stafidele .
Preparare aluat
Intr-un lighenus punem faina iar separat incalzinm putin lapte in care adaugam zaharul si drojdia uscata pe care le amestecam pana se dizolva ambele .
- Galbenusurile de oua se freaca cu o lingura de lemn si se adauga laptele caldut in care sau dizolvat zaharul si drojdia.Dupa ce sau omogenizat le vom adauga in mijlocul fainei si vom framanta pana ce se va incorpora toata faina si va deveni un aluat usor de modelat.
- Untul caldut il vom adauga la urma in timp ce framantam aluatul
- Aluatul se va lasa la crescut timp de o ora acoperit cu un prosop de bucatarie si la loc ferit de curent si caldut.
- Dupa ce a crescut coca o vom mai lua inca o data la framantat si o vom imparti astfel incat sa optine o foaie pe care o intindem cat forma . O vom adauga in forma care a fost tapetata .Apoi vom adauga compozitia si din restul vom imlpeti un colac si il vom pune deasupra .Vom mai impleti doua bucati din aluat si le vom aseza in forma de cruce peste colacul impletit .(la fel se va imparti aluatul si pentru cea de-a doua pasca)
= La final vom unge pasca cu galbenus de ou si data la cuptor timp de 1-1,1/2 ore pama va capata o culoare aurie .La final o vom incerca cu o scobitoare sa vedem daca sa copt
- Dupa coacere se va unge cu miere pe deasupra.
- 500 g branza dulce
- 2 galbenusuri de oua+1galbenus pt uns pasca
- 50 g unt
- 200 g zahar
- stafide
- esenta de vanilie
- coaja de lamaie
Compozitie si aluat pentru 2 buc.Pasca
- Se pune la inmuiat stafidele in apa calduta.
- Intr- un vas adaugam doua galbenusuri de ou ,zaharul ,esenta de vanilie si coaja de lamaie si amestecam pana zaharul se topeste si compozitia se omogenizeaza. Apoi adaugam si untul putin incalzit pe baia de aburi si amestecam .
- La final adaugam branza dulce(sfat;branza sa o scurgeti bine de zer) si stafidele .
Preparare aluat
Intr-un lighenus punem faina iar separat incalzinm putin lapte in care adaugam zaharul si drojdia uscata pe care le amestecam pana se dizolva ambele .
- Galbenusurile de oua se freaca cu o lingura de lemn si se adauga laptele caldut in care sau dizolvat zaharul si drojdia.Dupa ce sau omogenizat le vom adauga in mijlocul fainei si vom framanta pana ce se va incorpora toata faina si va deveni un aluat usor de modelat.
- Untul caldut il vom adauga la urma in timp ce framantam aluatul
- Aluatul se va lasa la crescut timp de o ora acoperit cu un prosop de bucatarie si la loc ferit de curent si caldut.
- Dupa ce a crescut coca o vom mai lua inca o data la framantat si o vom imparti astfel incat sa optine o foaie pe care o intindem cat forma . O vom adauga in forma care a fost tapetata .Apoi vom adauga compozitia si din restul vom imlpeti un colac si il vom pune deasupra .Vom mai impleti doua bucati din aluat si le vom aseza in forma de cruce peste colacul impletit .(la fel se va imparti aluatul si pentru cea de-a doua pasca)
= La final vom unge pasca cu galbenus de ou si data la cuptor timp de 1-1,1/2 ore pama va capata o culoare aurie .La final o vom incerca cu o scobitoare sa vedem daca sa copt
- Dupa coacere se va unge cu miere pe deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu